неділю, 29 серпня 2021 р.

30 серпня Міжнародний день жертв насильницьких зникнень

 

"Будьте обережні!" - саме під такою назвою пройшов у бібліотеці-філії №6 інформ-акцент напередодні Міжнародного дня жертв насильницьких зникненнь.

Присутні дізналися, що відповідно до статті 2  Міжнародної конвенції насильницьким зникненням уважається арешт, затримання, викрадення чи позбавлення волі в будь-якій іншій формі представниками держави чи особами або групами осіб, які діють з дозволу, за підтримки чи за згодою держави, при подальшій відмові визнати факт позбавлення волі або приховування даних про долю чи місце знаходження зниклої особи, унаслідок чого цю особу залишено без захисту закону. 


З огляду на війну на сході України та анексію Криму, Міжнародний день жертв насильницького зникнення набув актуальності й для України. Звичайною справою стала практика викрадення людей у Криму, насильницьке зникнення українських активістів на не п
ідконтрольних Києву територіях Донбасу.
Відвідувачі бібліотеки тепер знають, як діяти у випадках пошуків зниклих людей

Торгівля людьми - це результат людських зникнень. Під час заходу ми говорили і про Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Найбільш уразливі що до актів насильницьких зникнень – це діти та люди з обмеженими можливостями. 
 


Жертвою насильницького зникнення може стати будь хто, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Постраждалі живуть серед нас, але часто залишаються невидимими. 


Перегляд фільму «Станція призначення життя», у якому висвітлюється проблема зникнення молодих людей за кордоном справив сильне враження на глядачів.





Бібліотекарі роздрукували інтернет-поради "Куди звертатися родинам осіб, які стали жертвами насильницьких зникнень", а для тих, хто планує працевлаштування за кордоном "Як не стати жертвою торговців людьми"


А також інформацію про Національну «гарячу лінію» для жертв торгівлі людьми та контактну інформацію про суб’єктів протидії торгівлі людьми, до яких слід звертатись за допомогою у разі потрапляння в ситуації торгівлі людьми та отримання інформації про можливі факти вчинення злочинів або виявлення потерпілих від таких злочинів.
--


Крім того, в Україні функціонує Гаряча телефонна лінія Міжнародного комітету Червоного Хреста, що приймає повідомлення про факти зникнення безвісти осіб.

Червоною лінією під час заходу проходила теза про те, що надто важливо, щоб кожна людина відповідально відносилася до свого життя і виважено діяла. Будьте обережні!




Немає коментарів:

Дописати коментар