неділю, 24 лютого 2019 р.

Прокидайся! Живи на повну!

Незвичайна зустріч – вook-візитка «Прокидайся! Живи на повну!» пройшла у бібліотеці-філії №6. Побачення з новою книгою англійського автора Кріса Барез-Брауна «Wake UP! Або як перестати жити на автопілоті» відбулося в рамках молодіжної бібліо-студії «Для сучасних та успішних».


У житті нам часто бракує часу, емоцій, вражень, усвідомлення своєї ідентичності – власне того, з чого складається наше життя. Минають дні, які майже нічим не відрізняються один від одного, адже ми проживаємо їх, немов «на автопілоті».



Книга Кріса Барез-Брауна є низкою експериментів, які допоможуть вибратися із пастки автопілота. «Вона для кожного, хто знає, що життя неймовірне і відбувається саме тепер, Для усіх, хто прокидається!»
З позитивним настроєм і відкритим серцем, як і рекомендує автор, –  почалось знайомство. «Аби прокинутися, мусимо розслабитися та розважатися».
Тож, бібліотекарі і підготували цілу розважально-пізнавальну програму, а частини заходу носили назву відповідних розділів з книги.

Щоб допомогти дівчатам та хлопцям звільнитися від перебування «під крапельницею цифрових приладів, соціальних медіа, ігор, телебачення» ми запропонували їм «Зарядку для розуму». Потрібно було розгадати слова, зашифровані з допомогою програми Photoshop.   

                



Під час вправи «Заглиблюємося в музику» всі присутні впізнавали сучасні пісні за мелодією, співали і танцювали.
«Кожен сприймає цей світ через призму своєї свідомості. У підсумку, один бачить калюжу, а інший – відображення зірок», – ці слова автора книги у розділі «Помічаємо те, що помічаємо» підвели до наступного завдання. 




А скільки ви бачите янголів на картині Рафаеля «Сікстинська мадонна»?


Чи знає молодь, які продукти потрібні для приготування салатів? Про це ми дізналися під час вправи «Готуємо їжу з нуля».

У книзі «Wake UP! Або як перестати жити на автопілоті» Кріс Барез-Браун пише про проект «Вулична мудрість»: «Не обов’язково їхати кудись, джерело натхнення можете знайти скрізь».  Про свої улюблені місця  розповіли учасники заходу. Серед них виявилась і наша бібліотека. Це признання стало для бібліотекарів приємною несподіванкою. 
                              
«Як це – бути кимось іншим?». Молоді люди спробували себе у ролі акторів (гра «Пантоміма») та у ролі дегустаторів.



«Нещодавнє дослідження показало, що вісімдесят відсотків підлітків, що народилися після 2000 року, одразу ж після сну хапаються за смартфон; залежність ця – не з легких». 

І ми вважаємо, що саме таке реальне спілкування, яке відбулося під час вook-візитки «Прокидайся! Живи на повну!»,  такі позитивні зустрічі можуть здійснити «Цифрове очищення» молоді.

Скинувши ярмо автопілота, можна кардинально змінити своє життя. Кожен день на цій планеті повинен бути неординарним. Кріс Барез-Браун не закликає влаштовувати карнавали та паради щодня, а лишень насолоджуватися життям щодня та цінувати кожну хвилину. 

Немає коментарів:

Дописати коментар