четвер, 18 квітня 2019 р.

Людина. Всесвіт. Космос


А ви любите дивитися у вечірнє небо? На зорі?  Скільки їх – тих зірок?! Сила-силенна! А небесний простір безмежний. Без меж…
А що ми знаємо про нього?... Чи є життя на інших планетах?... І хто ми у цьому просторі?...


Знайти відповіді на ці та багато інших питань допоможе книжкова виставка-загадка «Людина. Всесвіт. Космос», що оформлена у бібліотеці-філій №6 в рамках Тижня молодіжної книги «Експансія». 


Перший розділ «Таємниці зоряних світів»  представляє літературу, в якій йдеться про походження та еволюцію Всесвіту.


Документи другого розділу «І розпочалась космічна ера…» знайомлять читачів з широким спектром міркувань про історичний досвід, сьогодення та перспективи освоєння космічного простору. Тут можна знайти інформацію про космонавтів, конструкторів, вчених.
Третій розділ виставки «Через книгу – до зірок!»  зібрав сміливі ідеї письменників-фантастів на тему космічних мандрівок,  подорожей у паралельні світи та галактики, підкорення космосу. Це дивовижні книги, які стимулюють читання і фантазію, а значить – і розвиток.
 «Фантазія переносить нас у світи, які ніколи не існували. Але без неї ми нікуди не прийдемо», – це слова Карла Сагана,  американського вченого-астронома (українського походження), який  досліджував можливість пошуків позаземного життя.

 Бібліотечна виставка «Людина. Всесвіт. Космос» має також інтерактивну частину.
                                                          

Привертають увагу користувачів яскраві зорі на виставці. Але вони не прості. Це зірки-загадки з запитаннями про Галілео Галілея, Сергія Корольова, Юрія Гагаріна, першого космічного пасажира, Леоніда Каденюка, Ніла Армстронга тощо.

    

Інтерактивна вправа «Сонячна система» та кросворд «Перші у космосі» допомагає юним користувачам перевірити та збагатити свої знання з даної теми.

                                                      


Родзинкою виставки є те, що вона може оживати. Так, так… з допомогою чарівних інопланетянок)))

Тож, приходьте, знайомтесь, читайте. Обирайте свій жанр!

Немає коментарів:

Дописати коментар