пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

Патріот-челендж до Дня українського козацтва



Патріот-челендж «Таврій-ськими стежками козацької слави» провели бібліо-текарі філії №6 напередодні Дня україн-ського козацтва серед учнів 9-Б класу херсонської школи №28.

Інтелектуально-розважальна гра-змагання на кращого знавця історії козацтва, побуту та звичаїв козаків, художніх творів про козаків відбулась у формі незвичайної віртуальної подорожі безкрайніми степами  Херсонської області.

Адже місце, де ми живемо має унікальну історію! Тут запорізькі козаки розташовували дві Січі. Саме тут засяла зірка полководця Івана Сірка, тут пролягали шляхи і Богдана Хмельницького, і Костя Гордієнка і Дмитра Вишневецького…

Слухаючи запитання та шукаючи відповіді на завдання, старшокласники раз за разом поринали у дивовижний світ козацьких пригод.


Гра-змагання так захопила хлопців та дівчат, що вони геть забули про свої телефони, з якими на початку уроку дуже не хотіли розлучатися.


Але це не означає, що все було так легко. Над деякими питаннями доводилось багато розмірковувати і навіть звертатися до книжок з перегляду «Українці – народ лицарський».


Декілька секунд вистачило учням, щоб назвати найвідоміший козацький та перший в світі демократичний документ.


Під час козацької розваги «Хто у війську головніший?» учасники двох команд, отримавши однакові роздруковані комплекти військових козацьких звань, мали  вишикуватися відповідно до військового звання від вищого до нижчого.

Переможців цього командного завдання не було, бо не зовсім просто школярам визначити, яке козацьке звання вище, наприклад, полковника козацького чи генерального обозного, зате вони поповнили свої знання новою інформацією.


Але були переможці у патріот-челенджі! За перебігом гри прискіпливо спостерігали арбітри, щоб визначити найкращих. Голова журі, у повній тиші і напруженому чеканні, оголосила результати гри.

Медалі переможців знайшли своїх героїв!
Ось і закінчилися змагання. Юні херсонці показали, що вони – гідні нащадки славного козацького роду.

Немає коментарів:

Дописати коментар