середу, 16 жовтня 2019 р.

Школа медіаграмотності


Бібліотекарі філії №6, розуміючи надзвичайно важливе значення медіаосвіти сьогодні, як ніколи раніше, провели для групи студентів Херсонського політехнічного коледжу медіаурок  «Вихід із зони комфорту: критика новин і альтернативні джерела інформації».

В епоху Інтернету ніхто не може контролювати потік інформації . І тут разом зі свободою слова приходить вседозволеність, у тому числі неякісна медіапродукція.
Саме з цією гострою проблемою сьогодення знайомились першокурсники.
Вони не тільки відкрили для себе нові слова: «бот», «фейк», «джинса», «медіа гігієна», а й вчилися фільтрувати інформацію з метою відкидання неправдивої.


Студенти мали можливість на реальних прикладах навчитися бачити і розуміти маніпулятивні заголовки та те, як іноді подають інформацію фрагментовано і спотворено.


Про створення фейків, їх викриття і поради, як з ними боротися яскраво і доступно розповів Майкл Щур у сюжеті «Страшний фейк! Поширте спростува-ння!!!» на каналі «Теле-бачення Торонто».  

Молодь познайомилась з онлайн-грою «Медіаграмотна місія», яка допоможе у вихованні несприйняття фейків.  



Обговорюючи питання «Звідки ми беремо новини?», бібліотекарі провели міні-опитування «Якими інтернет-платформами ви користуєтесь?».

Наприкінці уроку були зроблені висновки, що процес отримання й медіаграмотного опрацювання інформації – невід’ємна складова нашого життя, і кожна людина повинна цьому навчатися, підвищуючи свій рівень освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар