суботу, 2 січня 2021 р.

2020: Херсон ювілейний. Виставка-календар

 

2020 рік щедрий на ювілейні дати нашого міста в історичному, мистецькому та літературному аспектах, з якими і знайомить виставка-календар.

З розділу «Сторінки історії розповідають» виставки-календаря можна дізнатися про такі ювілейні події: 240 років з часу відкриття Греко-Софійської церкви, 230 років з дня смерті англійського громадського діяча і філантропа, який займався ліквідацією епідемії тифу у Херсоні Джона Говарда, 130 років з часу створення Херсонського обласного краєзнавчого музею, 60 років з часу відкриття тролейбусного руху у Херсоні, 70 років з дня встановлення бронзового бюсту Олександра Суворова.

Розділ «Херсон мистецький» розповідає про: 190-річчя з часу відкриття Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, 50-річчя з дня відкриття кіноконцертного залу «Ювілейний», 100-річчя від дня народження кіноактора, кінорежисера Бондарчука Сергія Федоровича, 80-ту річницю дня народження мистецтвознавця, живописця, громадського діяча, Народного художника України Володимира Григоровича Чуприни, 120-річчя від дня народження української оперної співачки Петрусенко Оксани Андріївни 1918 р. – провідної актриси Херсонського музично-драматичного театру.

Про ювілярів-літераторів зібрав інформацію розділ «Літературне сузір’я»: 85 років від дня народження поета, письменника, заслуженого діяча мистецтв України Миколи Івановича Братана, 70 років поету і художнику, лауреату Шевченківської премії за 2006 рік Анатолію Івановичу Кичинському, 65 років поету, літературознавцю Василю Степановичу Загороднюку. З великою цікавістю слухали дівчата та хлопці факти історичних подій та фрагменти з життя ювілярів.

Інтерактивні завдання спонукали до роздумів та обговорення. Вправа на увагу «Подія та її ювілейна дата» зацікавлює і користувачів у бібліотеці, і школярів під час інтерактивної презентації виставки-календаря. 

Немає коментарів:

Дописати коментар