неділю, 7 листопада 2021 р.

Знай наших! Володимир Вернадський - вчений, мислитель, громадянин

 

Напередодні Всесвітнього дня науки дуже доречно згадати українського академіка, одного із засновників Української академії наук та першого її президента, засновника Національної бібліотеки Української держави в Києві (нині - Національна бюібліотека України імені В.І.Вернадського)


Про Володимира Вернадського говорили у бібліотеці-філії №6 Херсонської ЦБС під час дня бібліографії «В.І. Вернадський. Вчений. Мислитель. Громадянин» 

Відвідувачі бібліотеки дізналися цікаві факти про видатного українця, який точно заслужив місце на українській гривні.

У жовтні 2019 року в Україні в обіг вийшла  нова банкнота, номіналом 1000 гривень, на якій зображений Володимир Іванович Вернадський - вчений із світовим ім’ям. 

З огляду на наявну ситуацію з "червоною зоною" захід проводили протягом дня в індивідуальному порядку  з урахуванням всіх карантинних обмежень.

Невакциновані відвідувачі бібліотеки у день бібліографії також були ознайомлені з інформацією про українського вченого та мислителя Володимира Вернадського.

Кожен учасник заходу отримав буклет «Володимир Івановович  Вернадський. Вчений. Мислитель. Громадянин», виготовлений інформаційно-бібліографічним відділом Центральної міської бібліотеки  ім. Лесі Українки та сувенірну купюру номіналом 1000 грн.

Коло наукових інтересів В. Вернадського, кількість та значущість проблем, які він порушив у своїх працях, вражають і захоплюють. Природознавство, біохімія кристалографія, геохімія, радіогеологія, мінералогія, ґрунтознавство, філософія, історія науки – і це далеко не повний перелік. Тому не випадково великого українського вченого Володимира Вернадського можна сміливо зарахувати до геніїв, і недарма його наукові досягнення порівнюють з напрацюваннями Ісаака Ньютона, Чарльза Дарвіна і Альберта Ейнштейна.

Знай наших!

Немає коментарів:

Дописати коментар