середу, 27 жовтня 2021 р.

День визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня 2021 року 77-ма річниця визволення України від фашистських загарбників. Це день пам’яті, яке відзначається щорічно у день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

Годину пам'яті "Історія вкарбована у камінь", яку підготували бібліотекарі філії №6 Херсонської ЦБС довелося проводити онлайн через червону зону карантину та дистанційне навчання школярів.

Але це не завадило зацікавити дев'ятикласників темою. Затамувавши подих, слухали школярі про злодіяння нацистів на окупованих територіях, про сумну статистику втрат, про визначну роль України і українців у Другій світовій війні. 

Вони дізналися, що у ході ІІ Світової війни 1939–1945 років саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму.  У форсуванні Дніпра – одній з найбільших в світовій історії воєнних операцій брали участь понад два з половиною мільйони солдатів, більш як дві тисячі танків та близько трьох тисяч літаків.

Бібліотекарі познайомили дівчат та хлопців з книгами про визволення України, які є у фонді бібліотеки. Слухаючи про книгу "Доктор Орест" Е. Кузнецової, учні вигукували "Як цікаво!", "Де можна взяти цю книгу?". Сподіваємося, що скоро ця книга буде прочитана молоддю.

Також бібліотекарі зацікавили девятикласників книгою Катерини Савченко "Нескорений", в історію написання якої лягли реальні події періоду Другої світової війни.
Під час години пам'яті "Історія вкарбована у камінь" згадали увічнених херсонських героїв. А скільки їх у кожному населеному пункті! А скільки ще могил Невідомому солдату!

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів.

Ми – українці пережили найстрашніші трагедії у світовій історії, які коштували мільйонів життів, і залишилися жити на своїй землі, відновили на ній свою державу. Це означає, що ми здатні перемагати. У перемогу треба свято вірити.

Дорожімо своїм сьогоденням! Думаймо про майбутнє! Миру і злагоди в кожній оселі і в нашій країні!

Немає коментарів:

Дописати коментар