вівторок, 5 жовтня 2021 р.

Культура Херсона - погляд крізь століття

У суєті сучасного життя ми щодня проходимо, проїжджаємо по багатьом вулицям, повз багатьох будівель і споруд. Тому у нас з часом виробляється стереотип: вони завжди були такими без будь-яких зовнішніх змін. Однак це далеко не так 

У загальносистемний день краєзнавця «Культура Херсона – погляд крізь століття: розповіді з історії рідного краю» бібліотекарі філії №6 радо вітали студентів Херсонського політехнічного фахового коледжу Державного університету "Одеська політехніка". 

Темою обговорення була давня та сучасна культура Херсона, звичаї херсонців, світське життя.

Першокурсники познайомилися з минулим міста крізь призму спогадів його жителів та туристів. Особливо сподобалася інформація про улюблену розвагу херсонців середини ХІХ століття із записок відомого мандрівника О. Афанасьєва-Чужбинського. А перед тим, як розповісти про цю розвагу бібліотекарі запитали у присутніх «Як ви гадаєте, яка у херсонців середини ХІХ століття була улюблена розвага?». Найближче до правильної відповіді було припущення, що херсонці полюбляли прогулюватися набережною.

Сучасний Херсон розкрився хлопцям і дівчатам через чудові світлини, зроблені читачкою нашої бібліотеки Катериною Терентьєвої.


А гостя Віра Крайнюкова
– учасниця Херсонского плейбек-театру «Suncity» не тільки розповіла про цей незвичайний сучасний театр, а й запросила студентів спробувати свої таланти. 

Бібліотекарі презентували фрагмент краєзнавчої виставки "Херсонські етюди", бібліографічний дайджест «Культурне життя Херсона: минуле міста крізь призму спогадів його жителів» та буклет «Культура Херсона – погляд крізь століття»

Інформація, з якою познайомилися присутн іу День краєзнавця, пригодиться їм у навчанні та житті, а студентам спеціальності "Туризм" ще й для майбутньої трудової діяльності. 

Культура і історія Херсона унікальні і багатогранні. У ньому багато затишних куточків, старовинних будівель, храмів і парків. 


Треба тільки вдивитися в обличчя свого міста. 
Місто таїть в собі чимало спокус для туристів. 


Немає коментарів:

Дописати коментар