пʼятницю, 8 жовтня 2021 р.

Соломія Крушельницька

Найвимогливіші критики світу називали її "Незабутньою Аїдою", "Єдиною в світі Джокондою", "Найчарівнішою Чіо-Чіо-Сан", "Неповторною Галькою", "Ідеальною Брунгільдою", "Вражаючою Валькірією", "Найпрекраснішою Саломеєю"... Майже в кожній ролі вона була неповторною, а в багатьох лишається й досі неперевершеною, - за свідченням тогочасної світової преси.

Загальносистемний день інформації "Гордість нації - славетна Соломія Крушельницька" до Міжнародного дня музики та Міжнародного десятиліття зближення культур (2013-2022) відбувся у бібліотеці-філії №6 Херсонської ЦБС.
Жінки - учасниці клубу "Вогник" дуже уважно та зацікавлено слухали інформацію про співачку, оперну діву, унікальну виконавицю, яка зуміла сягнути висот оперних сцен світу та, яка постійно наголошувала на своєму українському походженні.
Присутні так перейнялися долею найвидатнішої співачки світу, а вона заслужила почесті й визнання навіть в Італії - батьківщині бельканто, що захотіли дізнатися про неї ще більше з книг "Соломія Крушельницька" Ігоря Коляди та "Українки в історії", де портрет співачки описав Михайло Головащенко "На вершині світової слави. Соломія Крушельницька".

На засідання жіночого клубу завітав читець поезії В.Л. Моргун. Володимир Леонтійович - чоловік поважного віку, але, коли він читає, його очі сяють молодістю і натхненням.

Особливо сподобались присутнім вірші про жінок "А жінка в світ приходить для любові" Галини Гордасевич, "Женский секрет" Едуарда Асадова та гумореска Павла Глазового "Як Кузьму провчила жінка його мила".

Прощаючись, Володимир Леонтійович признався, що йому дуже сподобалася лекція про Соломію Крушельницьку, і попросив запрошувати його на інші заходи.






Немає коментарів:

Дописати коментар